“KulturCafé 8320” – Bach og Bibelen – bud til tiden.

Begivenhedsdetaljer

Foto: Søren Kjeldgaard

Skuespiller Ditte Gråbøl fremfører tekster fra de fire evangelier, og organist Sven Verner Olsen spiller de tilhørende værker af Bach. Teksterne gengives fortællende for at give en fornemmelse af, hvordan man i de allerældste menigheder genfortalte de bibelske hændelser – før de blev skrevet ned. Teksternes indhold bliver nærværende og vedkommende på en anden måde, end når de blot læses op.

Et af resultaterne af Luthers arbejde i 1500-tallet var oversættelsen af Bibelen til tysk. Den betydning, det havde og stadig har, at evangeliernes beretning om Jesu liv kan læses og høres på modersmålet, vil de 2 kunstnere gerne give et indtryk af. Hertil kommer så Bachs musik, som er inspireret af både de lutherske salmer og de bibelske tek­ster – og som føjer sig ind imellem teksterne og uddyber dem. Man lytter til musikken på en an­den måde, når man har den bibelske beretning i baghovedet – og teksterne bundfælder sig på en anden måde, når man hører musikken.

Ditte Gråbøl er uddannet på Skuespillerskolen ved Aarhus Tea­ter 1984 og var ansat ved Aalborg Teater 1984-90, inden hun fortsatte sin karriere ved Det kgl. Teater og siden ved samtlige københavnske teatre. Hun har endvidere medvirket i tv-satire, tv-serier og film, bl.a. ”Oh Happy Day”, ”Lykkevej” og ”Lotto”. Ditte Gråbøl har også medvirket i flere revyer, bl.a. Cir­kusrevyen, Tivoli Revyen og Nykøbing F. Revyen – samt på det seneste i musicalen ”Flashdance”.

Sven Verner Olsen blev som 12-årig ansat som organist ved Haraldsted Kirke og blev uddannet først hos Finn Viderø, siden på Det kgl. danske Musikkonservatorium, hvor han debuterede fra solistklassen 1992. Siden har han haft en omfattende koncertvirksomhed som orgelsolist samt som cembalist i de store oratorier. Sit daglige virke har han som organist i Jesuskirken i Valby og som lærer ved Sjællands Kirkemusikskole.

Entré kr. 50,- ved indgangen fra kl. 15.30. Kontanter og MobilePay modtages.