Teater i Mårslet kirke

Der er en lang tradition i Mårslet for at sætte teater op i kirken.

I 1997 blev der dannet en kirkespilsforening: Åben Himmel – forening til kirkespillets fornyelse. Foreningen har i samarbejde med Mårslet Menighedsråd sat flere forestillinger op. Sognepræst Hanne Davidsen har været idekvinde og projektleder af samtlige forestillinger. Der er ikke planer om nye opsætninger lige nu. Nedenfor kan du se, hvad der er sket i tidens løb.

2014: Et halvfyldt rum

Søndag den 9. november kl. 17.00 var der premiere på Åben Himmels kirkeforestilling Et halvfyldt rum. En poetisk mosaik af ord og billeder om tro, fornuft og kærlighed. Dramaet er skrevet af Hanne Davidsen og er baseret på Gerd Theissens bog: Det Genfundne Paradis, 2012, forlaget Alfa.

Instruktion: Birthe Bonde Niilonen.

2009: Galilæerens Skygge

Var Jesus terrorist eller bare en harmløs sværmer? Det var spørgsmålet, der blev stillet i dramaet Galilæerens Skygge, med premiere i Mårslet Kirke lørdag den 14. november. Stykket, der er baseret på den tyske forfatter og teolog Gerd Theissens roman ”Galilæerens Skygge,” blev dramatiseret af Ann Sofie Oxenvad.

Instruktion og musik: Jakob Sheppard Hermann.

2002-2003: Legenden om de tre ringe

I kirkespillet Legenden Om De Tre Ringe blev kristendommens placering i et multireligiøst samfund sat til debat. Stykket handler om forholdet mellem kristendom, islam og jødedom og er en moderne fortolkning af den middelalderlige legende om de tre ringe. Premiere 16. november 2002. Musik: Steen Raahauge Instruktør: Birthe Bonde Niilonen

Legenden Om De Tre Ringe blev genopført i Langenæskirken i forbindelse med Århus Festuge i 2003.

2000: Jobs bog

Søndag den 23. januar 2000 blev der i Mårslet Kirke opført et læseteater, der byggede på Jobs Bog. Manuskriptet er en tekstreduktion af Jobs Bog udarbejdet af sognepræst Hanne Davidsen. Tekstreduktionen, der er et udvalg af centrale tekster fra bogen, danner en fremadskridende handling med hovedvægten på dialogerne. En stille, ordrig og tankevækkende forestilling.

2000: Den halte og den blinde

Den halte og den blindeHistorie om den halte og den blinde er et morsomt lille stykke, der blev opført under Danmarks Radios TV-transmission af fastelavnsgudstjenesten i Mårslet Kirke den 5. marts 2000. Det er bygget over Dario Fo’s “Moralitet om den halte og den blinde”. Stykket handler om en halt og en blind, der midt i deres elendighed finder sammen i et godt makkerskab. I påsken kommer de til Jerusalem, hvor de bliver vidner til Jesu lidelse. De prøver at holde sig på afstand og forblive uberørte, men medlidenheden strømmer igennem dem. Da de møder Jesus på hans vej til Golgata, rammes de af hans blik og helbredes. Stykket, der var bearbejdet og instrueret af Ann Sofie Oxenvad, blev opført af de to erfarne amatører, Lars Uggerhøj og Niels Gade.

1998: Tåbernes Testamente

Tåbernes TestamenteDen 14. november 1998 var der premiere på det første af Åben Himmels kirkespil, Tåbernes Testamente, som er skrevet af dramatiker Ann Sofie Oxenvad. De medvirkende skuespillere, sangere og musikere var erfarne amatører fortrinsvis fra Mårslet Sogn.

Musik: Jesper Friis.  Instruktion: Michael Schmidt.

Tåbernes Testamente blev opført 10 gange i Mårslet Kirke, og herudover blev det til et enkelt gæstespil for de indsatte i Horsens Statsfængsel.

Flere af dramaerne er blevet opført i andre kirker og på højskoler.

Liturgisk drama

Liturgisk dramaDesuden har man i Åben Himmels regi eksperimenteret med liturgisk drama i forbindelse med den årlige friluftsgudstjeneste i Mårslet.

Billedet er fra en sådan opførelse i august 2006.

Instruktion: Jakob Sheppard Hermann

Teater for børn

Foruden Åben Himmels teateraktiviteter har der gennem årene været opført JULESPIL, PÅSKESPIL OG PINSESPIL af sognets minikonfirmander. Disse spil er alle skrevet og instrueret af sognepræst Hanne Davidsen.