Begravelse og bisættelse

Alle medlemmer af folkekirken, der er afgået ved døden, og som har ønsket højtideligheden foretaget i Mårslet Kirke, kan få det. Og alle, der ønsker at blive begravet på Mårslet kirkegård, kan blive det uanset medlemskab.
Hovedreglen er endvidere den, at udensogns folk bisættes/begraves af præsten fra det sogn, hvor de bor, mens Mårslet sogns egen præst foretager bisættelser/ begravelser af sognets egne folk.
Dødsanmeldelsen foretages digitalt via www.borger.dk. Bedemanden kan være behjælpelig med det.

Aftale om den kirkelige handling træffes med præsten. Forud for højtideligheden i kirken indbydes de pårørende til en samtale med præsten, hvor bl.a. ritualet gennemgås og salmer vælges.

På internetadressen www.dendanskesalmebogonline.dk kan du høre melodierne.

Køb af gravsted mv. skal aftales med graveren.

Eventuel pyntning af kirken aftales som regel med bedemanden, ellers med kirketjeneren.
Der er i alt 37 bænkerækker, hvor der kan sættes pynt i.
Man kan vælge at sætte blomster i alle, lys i alle (eller hver anden) eller 19 lys og 18 blomster i bænkerækkerne.
Kirken indkøber lys og sætter dem i stager. Pris pr. stk. 5 kr.

Salmeforslag ved begravelse (Tryk for at lytte til salmen):
Nr. 078 Blomstre som en rosengård
Nr. 121 Dejlig er jorden