Studiedag i Tiset Sognehus


Begivenhedsdetaljer


Gudmund Rask Pedersen: Fortælling, tro og virkelighed

 Et foredrag om fortælling, skrift og fantasi som baggrund for tro og virkelighed.

En tanke er ligeså virkelig som en kanonkugle. Det er forestillinger, der forandrer verden. Fantasi og fortælling er livsnødvendig leg med ord.

”I begyndelsen var Ordet…” I ordet bliver verden og mit eget liv til.

Foredraget vil med konkret fortælling og udgangspunkt i moderne skønlitteratur (Paul Auster, Torgny Lindgren, Kerstin Ekman, Astrid Lindgren, Karl Ove Knausgård, Jan Kjærstad) forsøge at ”sætte kød på” kristendommens tale om inkarnation og kødets opstandelse forstået som en forestilling, der har med mit eget aktuelle liv at gøre.

Foredraget vil således endvidere kunne være et oplæg til debat om
tro i en moderne verden.

Studiedagene afholdes lørdage på skift i Tiset, Astrup, Mårslet og Tranbjerg sogne. Alle er velkomne til at deltage, og der kræves ikke særlige forudsætninger for at være med. Prisen er 25,- kr. for et foredrag eller 75,- kr., hvis man deltager alle 4 gange. Betaling finder sted, når man møder op. I prisen er inkluderet formiddagskaffe Studiedagene i 2018 vil handle om skam og skyld, tilgivelse og ensomhed belyst fra den kristne grundfortælling. Program udsendes og lægges på kirkens hjemmeside. Arrangører: Præsterne ved Tiset, Tranbjerg, Astrup-Tulstrup-Hvilsted og Mårslet sogne.

 

 

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.