FilmCafé med ”apperaat” og Biskop Emeritus Kjeld Holm


Begivenhedsdetaljer


apperaatOnsdag den 26. oktober 19.30 i Sognehuset

 Efter sidste års succes med portrætfilmen ”BECH” er den mårsletske kunstnerduo ”apperaat” – bestående af Tam Vibberstoft og Niels Gade – aktuel med endnu en portrætfilm. Denne gang dog ikke om en lokal Mårsletter, men om biskop emeritus, Kjeld Holm, der har sat så meget aftryk på kirken, jobbet og området.

 Filmen ”Biskop Emeritus Kjeld Holm om Kjeld Holm” havde premiere på Dokk1 i januar 2016, og på grund af den store tilslutning blev det til en ekstravisning samme sted 1 måned senere.

Filmen er et tilbageblik og en fortælling om Kjeld Holms liv indtil nu. Fra eftertænksomt enebarn i den lille mejeribestyrerfamilien i Diernæs i Sønderjylland, over den glade studentertid i Aarhus, til at bestride et af de fornemmeste kirkelige embeder i Danmark.

Kjeld Holm kommer omkring venskaberne med bl.a. Sløk og Tage Skou-Hansen, og vi bliver heller ikke snydt for Kjeld Holms ord om kærlighed til fodbold i almindelighed og til AGF i særdeleshed.

Filmen er rundhåndet krydret med anskuelser, betragtninger, citater og ikke mindst anekdoter fra et spændende liv blandt familie, venner og fjender, kendte og ukendte, høj som lav. Alle har de været en del af Kjeld Holms liv.

Det filmiske udtryk låner fra dokumentar- og interviewgenren,

og udtrykket bærer desuden præg af kunstnerisk bearbejdning i form af et fortolkningslag på såvel lyd- som billedsiden. Filmens tempo er dvælende og kan sammenlignes med et portrætmaleri. Et portræt, som delvist er blevet til ved kunstnernes hånd og ved interviewet, men portrættet er i særdeleshed også malet af Kjeld Holm selv. Filmen er optaget i august-november 2015 i og omkring Aarhus, samt hjemme hos Kjeld Holm og varer 45 minutter.

Ved aftenens arrangement vil både Kjeld Holm og kunstnerduoen være til stede og besvare spørgsmål fra de tilstedeværende.

Se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=9bUzit2L53U

Entré kr. 50,- incl. kaffe/te/kage.

 

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.