Tak, du gamle skjald!

Vi modtog for nyligt den sørgelige nyhed om Kim Larsens død. Det er ikke chokerende, at også han var dødelig, men da han har været en del af stort set hver eneste danskers liv med sine påtrængende og livgivende sange, hvad enten de var rebelske eller inderlige, vil vi her sige ham tak! Jesus siger flere steder: ”Kom og se”, fordi han vil have os til at se noget mere dybde i tilværelsen, ja først og fremmest se noget andet og noget mere i de mennesker, vi måske enten overser eller ser ned på. Guds virkelighed er, at han ser os, som dem vi er, han ser noget mere og bedre, og han tør gå ind i det liv. Kim Larsen havde altid noget på hjerte og har selv sagt, at Vor Herre måtte vide, hvor hans tekster kom fra. Med evangeliet i baghovedet virker især teksten fra dette gamle Gasolinnummer stærkt:

 

Langebro

Kim Larsen- Franz Beckerlee-Wili Jönsson

Da jeg gik ud over Langebro
en tidlig mandag morgen
da så jeg en der stod og græd
Hvis du tør – så kom med mig

 Jeg gik forbi dæmonernes port
ud for Kofoeds Skole
der stod en flok og drak sig ihjel
Hvis du tør – så kom med mig
Jeg mødte en der gik rundt med
“Vågn OP”
hun var Jehovas vidne
Hun råbte:
Jorden går under idag
Hvis du tør – så kom med mig

Jeg så en kvinde der løb efter
sin mand
hun havde så skønne øjne
Hun råbte:
Hey, du har stjålet mit liv
Hvis du tør – så kom med mig

 

 

 

 

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.