Kirkens studiedage i februar og marts 2018

Halvdelen af kirkens fire studiedage 2018 er nu afholdt, og der er to tilbage. Alle er velkomne til at deltage, og der kræves ingen særlige forudsætninger for at være med. De næste to studiedage afholdes i Mårslet Sognehus og Tranbjerg Sognehus. Nedenfor kan man læse nærmere om de to kommende studiedages indhold.

Anette Ejsing: Når ensomhed giver kamp til stregen

Den 24. februar kl. 9.30-12.00
Mårslet Sognehus,
Obstrupvej 4A, 8320 Mårslet

Ensomhed oplever vi på to niveauer. På overfladen og i dybden. De fleste oplever den på overfladen som et almindeligt ubehag ved at være alene, når man hellere ville være sammen med nogen. Ensomhed i dybden er sværere at forholde sig til, og derfor gør de fleste af os, hvad vi kan, for at den aldrig kommer til overfladen. Hvorfor gør vi det? Fordi ellers kan det udvikle sig til en kamp imod ensomhed, som er svær at vinde. Det er denne kamp, jeg fortæller om, sådan som den udviklede sig for mig i en periode, der strækker sig over 10-12 år. Det endte godt, men kun fordi jeg opdagede at kristendommen ville mig noget på et dybt menneskeligt niveau. At den kan mere end at være en overflade-tro. Kom og vær med!

Erik A. Nielsen: Skam, skyld og tilgivelse

Den 17. marts kl. 9.30-12.00
Tranbjerg Sognegård,
Kirketorvet 2, 8310 Tranbjerg J

Hvis det er rigtigt, at 90 % af al digtning handler om kærlighed og utroskab, så handler mindst 70 % (samtidig) om krænkelse, hævn og mulig forsoning. Med store hovedeksempler fra verdenslitteraturen og fra film vil foredraget  føre ind i dette stærke og meget komplicerede emne. Hvordan soner man overhovedet de store smerter, man selv påfører mennesker, eller de påfører én? Det er for mange mennesker nok det vigtigste livsregnskab.

Prisen er 25 kr. pr. foredrag eller 75 kr. for alle fire foredrag. I prisen er inkluderet formiddagskaffe og betaling finder sted, når man møder op.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.