Derfor gik jeg til babysalmesang

Dagplejemor og mor til Melina, Anne Oszadlik, skriver om sin personlige oplevelse af at gå til babysalmesang i Mårslet Kirke.

Anne står med Melina i kirkens midtergang og er klar til at synge og danse med de andre. Melina hilser på sin sidemand.

I Mårslet kan man begynde til babysalmesang når ens barn er mellem 2 og 8 måneder. Kirke- og kulturmedarbejder Johanne Buur Okkels står for at afholde det.

Selv startede jeg den dag, hvor Melina  var 2 måneder. Vi ankom en kold januar formiddag til kirken, Melina sov i barnevognen. Inde i våbenhuset fik jeg styr på vores ting, mens vi kunne høre stille toner fra et klaver. Der var en dejlig varm og rolig stemning. Melina vågnede op til musikken og vi gik ind. I kirken var der gjort klar til de små og deres voksne. Der var plads til alle på dejlige bløde varmetæpper længst fremme i kirkerummet.

De øvrige deltagere ankom stille og roligt, og da klokken blev 9.45 startede Johanne igen med at spille klaver. Vi fik udleveret en side med forskellige salmer og sange, som skulle danne rammen for dagen og de følgende 7 gange. Den første sang var en goddag sang, hvor den enkelte baby blev nævnt ved navn og fik den fulde opmærksomhed fra Johanne. Man kunne tydeligt se på de lidt ældre babyer, at de følte sig set og i centrum. De følgende sange blev  sunget og vi lærte forskellige fagter, som understøttede teksten på en enkel måde. Enkle rekvisitter, rasleæg og gennemsigtige tørklæder, blev ligeledes præsenteret for babyerne og brugt i enkle bevægelser. To sange blev sunget, mens vi bevægede os rundt i kirken og lavede dansetrin. Babyerne kiggede opmærksomt rundt, bl.a. det store skib i loftet fik mange blikke. Den sidste salme sang vi mens de små lå under en flot mangefarvet faldskærm, og særligt de ældste var meget glade for denne aktivitet.

De følgende gange kunne man fornemme at de små blev mere opmærksomme og var forventningsfulde i forhold til, hvad der nu skulle ske. Det var rigtig dejligt og trygt med den faste rammer. Da alle sangene var sunget, spillede Johanne endnu et stykke stille musik på klaveret og signalerede derved at nu var timen slut. Derefter var der tid til at vi alle kunne blive i kirken og hygge og snakke. De små kunne få mad og blive skiftet, og vi voksne kunne få en kop kaffe eller the og en småkage.

Jeg havde så positiv en oplevelse af at gå til babysalmesang med Melina, at jeg valgte at fortsætte efter første  omgang var slut. Da anden omgang startede, var Melina 4½ måned, og jeg kunne tydeligt mærke en forskel på hendes opmærksomhed og forventning i forhold til første omgang.

Babysalmesang er en dejlig aktivitet, hvor man som forældre kan give sin baby fuld opmærksomhed uden at blive afledt af opvask, madlavning, rengøring eller ældre søskende.

Anne Oszadlik Jensen og Melina

Næste hold begynder fredag den 27. oktober kl.10.00 og er åbent for tilmelding.